DODATKI

V našem salonu imamo na voljo tudi vse dodatne pripomočke, ki jih potrebujete pri polaganju umetne trave.

Geotekstil-filc, kremenov pesek, trak in lepilo za spoje, žeblje različnih velikosti za pritrditev trave in vse kar je še potrebno. Opremo lahko prevzamete pri nas v salonu ali jo dobite skupaj z dostavo trave ali po pošti.​

KREMENOV PESEK​​

Dodajanje kremenovega peska je torej ključen korak pri vzdrževanju in podaljševanju življenjske dobe umetne trave.

Stabilnost

Kremenov pesek pomaga ohraniti stabilnost umetne trave tako, da preprečuje, da bi se laski premikali ali valjali.

Podpora

Pomaga ohranjati pokončnost travnatih vlaken, kar prispeva k boljšemu estetskemu videzu in trajnosti umetne trave.

Hlajenje

Kremenov pesek lahko absorbira in odvaja toploto, kar lahko pomaga ohladiti površino umetne trave v vročih poletnih mesecih.

Preprečevanje razrasti plevela

Pesek lahko prepreči, da bi se na površini umetne trave razrasel plevel

Izboljšanje drenaže

Pomaga pri odvajanju vode skozi travo, kar je pomembno za ohranjanje suhe in čiste površine, ter preprečuje zastajanje vode.

LEPILO​​

Pri izbiri lepila je pomembno upoštevati specifikacije proizvajalca umetne trave ter ustrezno pripraviti podlago in uporabiti pravilno tehniko polaganja, da se zagotovi učinkovita fiksacija in trajnost površine.

Fiksacija spojev

Lepilo se uporablja za pritrditev in zatesnitev spojev med posameznimi ploščami ali trakovi umetne trave. To zagotavlja, da se trave ne odmikajo ali ločujejo, kar ohranja celovitost in estetski videz površine.

Preprečevanje premikanja

Lepilo pomaga preprečiti premikanje ali odmikanje posameznih kosov umetne trave, še posebej na mestih z intenzivno uporabo ali močnimi vremenskimi pogoji, kot so močan veter ali nalivi.

Trajnost

Pravilno uporabljeno lepilo lahko pripomore k trajnosti in stabilnosti umetne trave, saj preprečuje razslojevanje ali odmikanje trave s podlage.

Vizualni učinek

Lepilo omogoča bolj gladko in enakomerno površino, saj skrije spoje med posameznimi kosi trave, kar prispeva k bolj estetskemu videzu.

Varnost

Trdno pritrjena umetna trava z lepilom lahko zmanjša tveganje za poškodbe ali padce, saj preprečuje nenadno odmikanje ali premikanje trave.

GEOTEKSTIL - FILC​​

S temi koristmi geotekstil prispeva k boljši stabilnosti, drenaži, zaščiti podlage ter zmanjšanju rasti plevela, kar skupaj prispeva k dolgotrajnosti in učinkovitosti namestitve umetne trave.

Preprečevanje rasti plevela

Geotekstil deluje kot ovira za rast plevela, kar ohranja površino okoli umetne trave bolj čisto in privlačno ter zmanjšuje potrebo po rednem pletju.

Ločevanje

Geotekstil ločuje umetno travo od podlage, kar preprečuje mešanje podlage s travo in omogoča boljšo stabilnost ter dolgotrajnost namestitve.

Drenaža

Nežen drenažni geotekstil omogoča, da voda odteka skozi podlago, hkrati pa preprečuje, da bi se umazanija in drobni delci nabrali pod travo in ogrozili drenažo.

Zaščita podlage

Geotekstil deluje kot zaščitna plast, ki lahko zmanjša obrabo podlage in podaljša njeno življenjsko dobo.

Preprečevanje tvorbe gubic

Geotekstil preprečuje, da bi se pod travo pojavile gubice ali neravnine zaradi premikanja podlage ali drugih dejavnikov, kar ohranja površino bolj enakomerno.

ŽEBLJI​

Priporočljivo je, da se uporabljajo posebni žeblji, ki so namenjeni za uporabo z umetno travo, da se prepreči poškodbe ali neželeni učinki na travnati površini.

Fiksacija na tla

Z žeblji lahko pritrdimo robove ali večje kose umetne trave na tla, da se prepreči premikanje ali odmikanje trave, še posebej na mestih, kjer je močan veter ali intenzivna uporaba.

Stabilnost robnikov

Včasih se uporabljajo žeblji, da se pritrdijo robniki ali druge strukture ob robu umetne trave, kar pomaga ohranjati stabilnost in estetski videz površine.

Zaščita pred razslojevanjem

Z žeblji lahko pritrdimo različne plasti podlage, na primer geotekstilni filc, ki lahko preprečuje razslojevanje in premikanje podlage pod umetno travo.

Varnost

Zabijanje žebljev v tla lahko pripomore k varnosti, saj preprečuje morebitno premikanje ali odmikanje trave, kar lahko povzroči padce ali druge nevarnosti.

ROBNIKI

Uporaba plastičnih robnikov prispeva k boljši stabilnosti, zaščiti in estetski privlačnosti namestitve umetne trave ter olajša vzdrževanje in urejanje okolice.

Ločevanje

Plastični robniki jasno določajo meje območja, kjer je nameščena umetna trava, kar omogoča čisto in urejeno ločevanje med travo in drugimi površinami.

Stabilnost

Robniki dodajajo strukturo in stabilnost namestitvi umetne trave, saj preprečujejo razširjanje ali premikanje trave.

Zaščita robov

Plastični robniki varujejo robove umetne trave pred poškodbami ali obrabo, ki bi lahko nastale zaradi hoje ali drugih dejavnosti.

Estetika

Poleg funkcionalnosti plastični robniki tudi izboljšajo estetski videz namestitve umetne trave, saj zagotavljajo čisto in urejeno zaključeno obliko.

Enostavna namestitev

Plastični robniki so običajno lahki, enostavni za namestitev in prilagodljivi, kar olajša postopek polaganja umetne trave.

TRAK

Skupaj z ustrezno pripravo podlage in uporabo kakovostnega lepila lahko uporaba plastičnega traku pripomore k uspešnemu in trajnemu lepljenju umetne trave.

Natančnost

Trak omogoča natančno določitev mesta, kjer bo lepilo naneseno, kar zagotavlja enakomerno in konsistentno lepljenje po celotni površini.

Preprečevanje razlitja lepila

Trak deluje kot zaščita, ki preprečuje razlitje lepila na območja, kjer ni potrebno, kar olajša čiščenje in zagotavlja čisto in urejeno delovno okolje.

Učinkovitost

Uporaba traku lahko poveča učinkovitost dela, saj omogoča hitrejše in bolj zanesljivo nanašanje lepila, kar lahko prispeva k hitrejšemu napredku pri namestitvi umetne trave.

Priročnost

Trak olajša postopek lepljenja, saj omogoča enostavno uporabo in manipulacijo ter pomaga pri ohranjanju pravilne širine in konsistence lepilnega nanosa.

Stabilnost spojev

Trak pomaga pri ohranjanju stabilnosti in moči spojev med posameznimi kosi umetne trave, kar prispeva k trajnosti in zanesljivosti celotne površine.

GRANULACIJA - PLUTA​​

Skupaj z ustrezno pripravo podlage in uporabo kakovostnega lepila lahko uporaba plastičnega traku pripomore k uspešnemu in trajnemu lepljenju umetne trave.

Trajnostnost

Pluta je naraven material, ki je obnovljiv vir. Uporaba granulacije plute prispeva k zmanjšanju uporabe sintetičnih materialov, kar je okolju bolj prijazno.

Udobje in varnost

Granulacija plute zagotavlja udobno in varno podlago. Zaradi svoje elastičnosti in blažilnih lastnosti zmanjšuje tveganje za poškodbe pri padcih, kar je še posebej pomembno na otroških igriščih.

Dobra drenaža

Pluta je sposobna absorbirati vlago, kar omogoča dobro drenažo vode skozi površino. To preprečuje zastajanje vode in ustvarja suho ter varno okolje za uporabnike.

Izolacija in zvočna absorpcija

Granulacija plute lahko deluje tudi kot izolator in absorbira zvok, kar prispeva k boljšemu akustičnemu okolju.

Naraven videz

Granulacija plute lahko ustvari naraven videz in občutek umetne trave, kar je še posebej pomembno pri ustvarjanju estetsko privlačnih zunanjih površin.

Naraven videz

Granulacija plute lahko ustvari naraven videz in občutek umetne trave, kar je še posebej pomembno pri ustvarjanju estetsko privlačnih zunanjih površin.

GRANULACIJA - GUMA ​​

Pri izbiri granulacije gume je pomembno upoštevati dejavnike, kot so gostota, velikost in barva granul, pa tudi specifične potrebe in zahteve projekta.

Ublažitev udarcev

Granulacija gume deluje kot blažilni material, ki absorbira udarce. To zmanjšuje tveganje za poškodbe pri padcih in nudi varnejšo površino za igro, še posebej na otroških igriščih.

Izboljšanje elastičnosti

Gumene granule povečajo elastičnost površine, kar zagotavlja boljše odbojne lastnosti in udobje pri hoji, teku ali igranju na umetni travi.

Stabilnost in trpežnost

Granulacija gume pomaga ohranjati stabilnost in trpežnost umetne trave. Zapolnjuje praznine med travnatimi vlakni in preprečuje, da bi se travnati laski preveč stisnili, kar ohranja trdnost in obliko površine.

Drenaža

Granulacija gume omogoča boljšo drenažo vode skozi površino, kar preprečuje zastajanje vode in pomaga ohranjati suho in varno okolje

Izboljšanje videza

Dodatek granulacije gume lahko izboljša videz umetne trave, saj lahko ustvari bolj naraven videz in občutek ter prispeva k boljši estetiki celotne površine.