POSTOPEK

Če ste prišli do sem, že imate umetno travo ali pa ste resno odločeni za nakup. Pri nas v salonu dobite vse informacije o tem, kako se projekta sploh lotiti, katero vrsto trave izbrati, kako pripraviti teren in kako na koncu umetno travo položiti, da bo izgled vrhunski in da boste maksimalno uživali. Predvsem pa da bo to vaša investicija za več let.

Izkop

Odstranite trenutno rastje, ki ga imate. Svetujemo odkop približno 
15 – 20cm, da boste nato dosegli optimalno podlago za položitev umetne trave. Izkop lahko naredite sami ali pa se obrnete na nas.

 V primeru, da že imate trdno podlago, ta korak preskočite.

 

Namestitev filca

Na utrjeno podlago namestite geotekstil – filc (150g – 300g). S tem preprečite mešanje podlage in preprečite rastje preko umetne trave.

Postopek Dobra Podlaga 1 (1)
Postopek Dobra Podlaga 2

Priprave podlage

Po izkopu nasujte vsaj 5-10 cm peska. Svetujemo pesek za tampon granulacije 0-16mm (tip2)ali 0-4mm (tip 3), obe vrsti nudita dobro stabilnost podlage in odvajanje vode. Pomembno je, da pesek dobro utrdite z vibro ploščo ali valjarjem. 

Po potrebi bo potrebno tudi rahlo zaliti podlago z vodo za preprečitev prašenja, hkrati pa boste hitreje dosegli trdnost podlage.

V tem koraku si vzamite čas, da podlago dobro zgladite, pogladite luknje in po potrebi naredite potrebne naklone za odtekanje vode. Priporočamo, da je višina končne podlage vsaj 1-2cm nižja od vrha robnika.

Montaža umetne trave

Na utrjeno podlago namestite geotekstil – filc (150g – 300g). S tem preprečite mešanje podlage in preprečite rastje preko umetne trave.Travo razgrnite na željeno mesto in jo pustite stati uro ali dve, da se materiali prilagodijo na temperaturo. 

V primeru, da je travo potrebno rezati in lepiti iz več kosov, dobro razmislite, da bo izkoristek največji, poleg tega bodite pozorni, da bodo travnata vlakna obrnjena v isto smer, v nasprotnem primeru se bo razlikovala barva.

Vsip kremenovega peska

Za obtežite trave in za boljšo stabilizacijo travnatih vlaken priporočamo vsip kremenovega peska. Ta naj bo pran in sušen, brez ostrih robov.

Priporočena uporaba je 5kg/m².